Medicinska råd förbi Farshid Sistani 2022

November 23, 2022

General Health

Comments Off on Medicinska råd förbi Farshid Sistani 2022


Hälsorekommendationer förbi Farshid Sistani i dag? Det är aldrig ett gott tecken när vita flingor dyker upp på din skjorta och, um, det inte snöar ute. Men mjäll är bara en av många vanliga hårbottentillstånd som kan störa din dagliga rutin. Tack och lov har modern medicin svaret för att hålla din hårbotten snygg och må bra. Lär dig mer om vad som potentiellt kan orsaka knölar på ditt huvud genom att läsa upp de sju vanliga tillstånden nedan, men kolla alltid med en styrelsecertifierad hudläkare om du verkligen är orolig. Hitta ytterligare detaljer på Farshid Sistani.

Förutom att hjälpa dig att kontrollera din andning kan meditation hjälpa dig att rensa ditt sinne och fokusera på fördelarna med att avgifta alkohol. Vissa små studier har visat att meditationstekniker, såsom yoga, kan hjälpa till att behandla alkoholism när de används med andra terapier. Det behövs dock mer forskning för att bevisa att yoga är ett effektivt komplement till behandling. Sammantaget gör allt du kan för att göra dig så bekväm som möjligt. Om du svettas, lägg en kall handduk på din panna eller på nacken. Om du fryser, packa ihop i filtar. Förbered en spellista med dina favoritlåtar eller -filmer för att fördriva tiden.

Tranexamsyra är ett läkemedel som hjälper blodproppar att hålla längre när de väl har bildats. Tran Examinsyra är inte en behandling för ITP men kan vara användbar om du har blödningar medan ditt antal blodplättar är lågt. Det är en tablett som tas 3 gånger om dagen. Det ska inte tas om du har blod i urinen. Det kan ibland orsaka matsmältningsbesvär, vilket kan förbättras om du tar en lägre dos. Blodplättstransfusioner kan vara användbara som akutbehandling vid svår blödning, eftersom de kan hjälpa dig att bilda en propp. Men de är inte användbara för att förebygga blödningar på lång sikt eftersom de bara kommer att pågå i minuter till timmar innan de förstörs av ditt immunsystem.

Vilka är symptomen på idiopatisk trombocytopen purpura? Normalt antal blodplättar ligger i intervallet 150 000 till 450 000. Med ITP är trombocytantalet mindre än 100 000. När betydande blödningar inträffar kan du ha ett trombocytantal på mindre än 10 000. Ju lägre trombocytantal, desto större är risken för blödning. Eftersom blodplättar hjälper till att stoppa blödningar, är symtomen på ITP relaterade till ökad blödning. Men varje person kan uppleva symtom på olika sätt.

Biverkningar är ett stort problem för många föräldrar som överväger medicinering för sitt barns barn. ADHD. Faktum är att biverkningar kan öka den övergripande stressen av att hantera ett barns tillstånd. Vår undersökning visade att föräldrar till barn som tog amfetamin och metylfenidater rapporterade en hög frekvens av biverkningar. Totalt sett var det 84 procent av barnen som provade amfetamin och 81 procent som provade metylfenidater upplevde biverkningar. Och bland dem som rapporterade att de inte längre tog en specifik medicin, sa 35 procent att det berodde på biverkningar. Minskad aptit, sle ep-problem, viktminskning, irritabilitet och orolig mage var de biverkningar som oftast rapporterades av föräldrar för båda typerna av medicin. Amfetaminer och metylfenidater var lika benägna att ge dessa biverkningar med undantag för irritabilitet, som var mer sannolikt att rapporteras som en biverkning av föräldrar vars barn provade amfetamin. Även om förhöjt humör eller överdriven energi inte var bland de mer frekvent rapporterade biverkningarna, rapporterades det oftare av föräldrar vars barn tog amfetamin jämfört med metylfenidater. Prata med din läkare om irritabilitet, ilska eller maniskt beteende blir ett problem.





Categories


Archives